Linképítő Blog - Google

Honlap SEO 2018: Laptop szerviz Budapest / Terasz beépítés - Télikert. A Google linképítés és weboldal optimalizálás műhelytitkai, tartalommarketing. Google-helyezés javítás keresőmarketing eszközökkel. Szervíz árak

Online tartalom - Média-trendek

szombat, július 14, 2018 0 Hozzászólás

online tartalom laptoponOnline média által a világ... Előbbre? Ki tudja, inkább csak bizakodunk, hogy nem gázol agyon minket.

Budapest volt a helyszíne egy konferenciának - új Asus laptopomon jegyzeteltem -, melyen kiderült, nem vitás a magyar szakmai körökben sem, hogy amikor a média-trendekről beszélünk, általában az amerikai trendekre gondolunk és közben reménykedünk benne, hogy ezek majd némi késéssel hozzánk is begyűrűznek. Néha nem árt tudatosítanunk, hogy a világ ennél jóval nagyobb, változatosabb. Kína, India számos statisztikát modosít. Tovább»

Gordon Moore törvénye a műszaki fejlődés üteméről

csütörtök, július 12, 2018 0 Hozzászólás

Gordon Moore laptoppal

Több mint fél évszázaddal ezelőt, 1965 április 19-én, nagyjából három és fél évvel az Intel megalakulása előtt Gordon Moore, a Fairchild Semiconductors fejlesztési részlegének akkori vezetője az Electronics c. magazin számára írt cikkében évtizedekre előre megjósolta az elektronika, azon belül a számítástechnia fejlődésének távlatait. E megfigyelésen alapuló jóslat kiállta ötven év próbáját és még ma is alkalmazható a fejlődés ütemének leírására. A későbbiekben jóslata Moore törvényeként vált közismertté.

Miről szól Gordon Moore törvénye?

A felismerés lényege az volt, hogy a számítógépes csipekben az egy négyzetcentiméterre bezsúfolható tranzisztorok száma évente megduplázódik. Úgy gondolta, hogy ez a fejlődési ütem legalább tíz évig tartható.

Később, az Intel társalapítójaként szerzett tapasztalatok birtokában 1975 változtatott a képleten, és a kétszereződés időtartamát két évre módosította. Ehhez azonban máig nem nyúlt hozzá, és az idős mester úgy véli, a következő ötven évben sem lesz szükség módosításra:

kétévente a tehnológia fejlődés a miniatűrizálás terén megduplázza az egy területegységen elhelyezhető egységek számát.

A Moore-törvény eleinte csak leírta a világban megtapasztalható fejlődést, később az iparág nagyjai rájöttek, hogy aki nem követi a jóslatban leírt tempót, az alul fog maradni a technológiai versenyben.

Gordon Moore 1968 augusztusában az egyik alapító tagja volt az Intelnek, amely azóta a világ legnagyobb processzorgyártójává nőtte ki magát. Kezdetben vezérigazgató-helyettesként, 1975-1979-ig elnök-vezérigazgatóként, 1987-ig vezérigazgatóként dolgozott az Intelnél - ekkor váltotta fel a cégnél a magyar származású Andy Grove. Moore évekkel ezelőtt visszavonult, most a cég tiszteletbeli elnöke címet viseli.

Hogyan született a Moor-törvény?

Tovább»

Billentyűzet: magyar. Laptop szerviz

Laptop billentyűzet - magyar nyelvű

Budapesten a legtöbb felhasználó azzal szembesül, hogy frissen vásárolt laptopján nem magyar a billentyűzet. Van, aki ezt az üzletben észre sem veszi. Sokak számára persze ez a körülmény nem okoz semmilyen különösebb fennakadást a használatban, hiszen a magyar nyelv ékezetes betűi megfelelő gépbeállítással, azaz a magyar billentyűkiosztás beállítással azonnal használhatók a nyevünkre jellemző hosszú ékezetes magánhangzók begépelésére, szükség esetén a gombokra vásárolható matricák, ezt fel lehet ragasztani, de ha a notebook készüléküket végleges magyar klaviatúrával használnánk, van erre is opció: a legtöbb laptopszalon tart raktáron HP, Asus, Apple, Dell vagy Samsung notebookok számára magyar nyelvű tasztatúrát speciális betűkarakterekkel.
laptop billentyűzet magyar betűkkel
Lényegében a hungarian laptop keyboard (külföldi webshopokban így kereshető) jószerével csupáncsak abban különbözik az angoltól, hogy külön nyomógombok adottak a nyelvünkre jellemző ékezetes karakterek (ú - ű - ó - í stb) számára, ezen felül a nemzetközi klaviatúrához képest - és érdemes tudni, hogy nyomdatörténeti ok áll mögötte - a Z és az Y billentyűk fel vannak cserélve egymással, innen is adódik a név: QWWERTZ billentyűkioasztás. Tovább»